Menu

In een uur weer zen met qi gong

Wij

‘Ik ben weer terug in mijn lijf. Dat gun ik anderen ook’

Lindsay Korsuize geeft les in qi gong. Deze eeuwenoude Chinese bewegingsleer helpt je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. ‘Met simpele oefeningen kun je jezelf snel en effectief helen.’

Jongerenwerker Lindsay Korsuize (35) was vaak moe, had last van stress en zat, zoals ze het zelf omschrijft, niet in haar lijf, maar in haar hoofd. Ze had voortdurend last van vage klachten en pijntjes. Tot ze, tijdens een reis op Bali, qi gong ontdekte. ‘In een restaurant zag ik een bordje waarop een workshop qi gong werd aangeboden. Ik heb me aangemeld en wist niet wat ik meemaakte. Wow! Binnen een uur voelde ik me helemaal zen.’

Ritmische bewegingen

Na een intensieve opleiding in Den Haag, mag Lindsay zich qi gong-instructeur noemen, en ze heeft alweer twee jaar haar eigen praktijk, www.Shegong.nl (link) ‘Qi gong is een meditatieve bewegingsvorm en onderdeel van de Chinese geneeskunde om lichaam en geest in balans te brengen,’ legt ze uit. ‘Dat kun je met heel eenvoudige oefeningen doen.’ Ze geeft online en fysiek les.

Na een intensieve opleiding in Den Haag, mag Lindsay zich qi gong-instructeur noemen, en ze heeft alweer twee jaar haar eigen praktijk, www.Shegong.nl ‘Qi gong is een meditatieve bewegingsvorm en onderdeel van de Chinese geneeskunde om lichaam en geest in balans te brengen,’ legt ze uit. ‘Dat kun je met heel eenvoudige oefeningen doen.’ Ze geeft online en fysiek les.

In balans

Qi gong heeft haar veel gebracht, vertelt Lindsay. ‘Ik slaap beter, het lukt me goed om te ontspannen, ik ga niet meer over m’n grenzen heen en voel me veel meer in balans. Ik ben weer terug in mijn lijf. En dat gun ik anderen ook. Heel veel mensen voelen zich tegenwoordig zó gestrest en druk in hun hoofd; met qi gong kun je jezelf snel en effectief helen. Het verandert je leven.’ Iedereen kan qi gong op elk moment en op elke plek beoefenen, zittend of liggend. ‘Je kunt de oefeningen dus ook makkelijk zelf thuis uitvoeren,’ besluit Lindsay.

Levensenergie

Qi gong is een 5.000 jaar oude Chinese geneeswijze. Het bestaat uit eenvoudige oefeningen die zijn gericht op zelfheling. Qi betekent: levensenergie. Door het beoefenen van qi gong worden de energiepoorten van het lichaam, ook wel meridianen genoemd, ‘opengezet’. De energie gaat weer stromen, blokkades verdwijnen.

De effecten zijn direct merkbaar:

  • je voelt je fitter en vitaler
  • je bent ontspannen
  • Je kunt je beter concentreren
  • je bent in balans

Tekst Jaap van Ekeri

Ontvang nog meer

Gratis FORCE abonnement

Ik wil graag gratis digitaal FORCE lezen & maandelijks updates ontvangen van blogs, podcasts en events.